Welkom!

Mijn naam is Niek Schultink, een gepassioneerd persoon op culinair gebied en in het leven. Al tijdens mijn eerste bijbaantje in de afwas van een restaurant werd mijn passie voor de horeca aangewakkerd. Via de bediening ben ik in de keuken beland. De plek waar ik thuis hoor. Tijdens de koksschool merkte ik al snel dat ik meer vrijheid en creativiteit nodig had. Dit vond ik in de loop der jaren bij verschillende bedrijven op alle niveaus.

Tijdens mijn afstuderen als gespecialiseerd kok werkte ik bij Restaurant t’Readthuys met 1 Michelinster. Ik heb hier 10 jaar als souschef gewerkt waar ik mij verder heb kunnen ontwikkelen tot wie ik nu ben.

Nu wil ik mijn passie en mijn manier van koken bij de mens in hun huiselijke sfeer brengen. Maak kennis met mij en mijn liefde voor eten en de mens. Het draait namelijk in mijn ogen niet om het eten alleen maar ook om de verbintenis met de mensen aan tafel en diegene die het eten bereidt.

Graag kook ik met de umami smaak, het van oorsprong Japanse woord wat heerlijkheid of hartig betekent. Eigenlijk zijn het alle smaken tezamen: zout, zoet, zuur en bitter. Dit kan complex genoemd worden of juist het summum wat iets compleet maakt.

Mijn kookstijl wil ik niet perse in een hokje plaatsen, want bij mij gaat het om elegantie, puurheid en eenvoud.

Tot aan tafel!